Athos - Kajastuksia pyhältä vuorelta

34,20 € OVH: 38,00 €
Tilattavissa
SKU
9789525652673
Athos - kajastuksia pyhältä vuorelta kertoo yhdeksän kiehtovaa näkökulmaa ja matkakertomusta pyhiinvaelluksesta Athosvuoren luostarivaltakuntaan.
Athos - kajastuksia pyhältä vuorelta kertoo yhdeksän kiehtovaa tarinaa matkasta Athosvuoren luostariyhteisöön. Athoksella arki on kaukana, mutta tunne olemassaolosta on todellinen.

Athosvuori sijaitsee Pohjois-Kreikassa ja se on Kreikan valtion alainen autonominen alue. Athosvuorella on nykyisin 20 luostaria ja 2300 munkkia.

Athos - kajastuksia pyhältä vuorelta syntyi halusta jakaa suomalaisten athoksenkävijöiden kokemuksia, sekä kertoa sanoin ja kuvin tästä ainutlaatuisesta paikasta maailmassa.

Jokaisen kirjoittajan suhde Athosvuoreen on omanlaisensa. Joku on käynyt siellä kerran, toinen on taas viettänyt siellä kuukausia tutustuen ja osallistuen luostarin elämään. Kaikkia tarinoita kuitenkin yhdistää hiljainen ihmettely tämän ikivanhan maailman keskellä. Bysanttilainen kulttuuriperinne on elänyt Athosvuoren alueella yli 1000 vuoden ajan ja se jatkuu yhä elinvoimaisena.

Pyhiinvaeltajien yhä kasvava joukko kertoo kaipuusta yksinkertaisempaan elämäntapaan ajassa, jossa kiireinen aikataulu ja tulosvastuu varjostavat ihmisten elämää.

Athos - Kajastuksia pyhältä vuorelta -kirjan ovat kirjoittaneet Esko Aho, Mikko Oranen, Tuomas Kallonen, Markus Paavola, Heikki Saulamo, Jaakko Olkinuora, Hannu Pöyhönen, Munkkidiakoni Serafim ja René Gothóni.

Lisätietoja
Fyysinen koko 205 x 135
Kirjailija / Artisti Oranen Mikko (toim.)
Formaatti sid. 272 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2009 Maahenki Oy
Copyright 2019