Ikääntyminen ja päihteet, Ammatillisia kohtaamisia arjessa

26,20 € OVH: 29,10 €
Varastossa
SKU
9789522470638
Kirja kertoo ikääntyneiden, päihteitä käyttävien ihmisten kohtaamisista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa.

Kirja vastaa ajankohtaisiin kysymyksiin: miksi tämän päivän ikääntyneet käyttävät alkoholia entistä enemmän, mitä ongelmallinen päihteidenkäyttö tarkoittaa ja mitä se aiheuttaa ikääntyneen ihmisen elämäntilanteeseen?

Kirjassa pohditaan muutoksen mahdollisuutta, muutosprosessia, asiakassuhteen kulkua ja siihen sopivia työmenetelmiä erityisesti päihdetyön näkökulmasta. Kaiken avain on puheeksi ottaminen. Kirjassa kerrotaan, millaisia taitoja ja valmiuksia se vaatii työntekijöiltä ja miten keskustella asiakkaan kanssa vaikeista ja tunteita herättävistä kysymyksistä.

Pääpaino on asiakastarinoissa, joiden kautta opitaan kohtaamista, koetaan tunteita ja oivalletaan se, että päihteet ovat vain yksi osa ihmisen elämäntarinaa. Ihmisen kohtaaminen kokonaisena persoonana on edellytys eettisesti kestävälle ja laadukkaalle päihdetyölle. Ensisijaisina kohderyhminä ovat sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ja jo alalla toimivat ammattilaiset.

Teos on hyödyllinen myös niille ikääntyville ja ikääntyneille, joille päihteidenkäyttöön liittyvät ongelmat ovat omakohtaisesti tai läheisen kautta tuttuja

Lisätietoja
Fyysinen koko 167x229
Kirjailija / Artisti Nykky Tiina, Heino Taina, Myllymäki Eija, Rinne Tuija
Formaatti nid. 128 s
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Kirjapaja
Copyright 2019