Missä on liikaa, sieltä puuttuu jotain - Juutalaisen huumorin maailma

21,70 € OVH: 24,10 €
Varastossa
SKU
9789522472632
Kirja sisältää parisataa juutalaista vitsiä, jotka tutustuttavat lukijan Itä-Euroopan perinteiseen juutalaiseen elämänmenoon.
Huumoria tarkastelemalla voi saada yllättävän määrän tietoa siitä, miten ihmiset asennoituvat itseensä, ympäristöönsä ja koko elämäänsä. Vitsit ovat erinomainen kulttuurinen peili, koska ne kiteyttävät yksilöiden ja yhteisöjen arvoja ja ominaispiirteitä.


Juutalainen huumori ja itseironia ovat monille tuttuja kirjallisuudesta ja elokuvista. Ne ovat läsnä kaikilla juutalaisen kulttuurin osa-alueilla Tooran tulkinnasta aviovuoteeseen. Niin rabbit kuin mierolaisetkin ovat ratkaisseet monta kiperää tilannetta huumorin logiikan avulla. Myös juutalaisilla on omat hölmöläisvitsinsä.


Missä on liikaa, sieltä puuttu jotakin -kirja sisältää parisataa juutalaista vitsiä. Kirjassa tutustutaan Itä-Euroopan perinteiseen juutalaiseen elämänmenoon huumorin kautta. Vitsejä avataan kiinnostavilla juutalaista arkielämää ja kulttuuria valottavilla johdannoilla.


Missä on liikaa, sieltä puuttu jotakin -kirjan vitsit on koonnut ja johdannot laatinut professori Serafim Seppälä Itä-Suomen yliopistosta.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Seppälä Serafim
Formaatti snd. 118 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2012 Kirjapaja
Copyright 2019