Herääminen pimeään - Varhaiset kirjoitukset

Tarjoushinta 12,90 € Norm. hinta 32,90 €
Varastossa
SKU
9789522885449
Teokseen on koottu Rekolan varhaisia lehtikirjoituksia 1960-luvulta. Toimittaja Heimo Hatakan kirjoittamat esipuhe ja johdannot kirjan neljään osastoon valaisevat Juhani Rekolan elämänvaiheita ja ajattelun kehittymistä nuoruusvuosista viisikymppiseksi esikoiskirjailijaksi.
Juhani Rekola (1916¬–1986) oli Tukholman suomalaisen seurakunnan kappalainen sekä tuottelias esseisti ja kirjailija. Hän julkaisi eläessään kymmenkunta teosta ja satoja lehtiartikkeleita. Toimittaja Heimo Hatakka on koonnut Rekolan varhaisia lehtikirjoituksia 1960-luvulta kirjaksi Herääminen pimeään. Hatakka on kirjoittanut teokseen esipuheen ja lyhyet johdannot neljään päälukuun, joihin Rekolan tekstit on jaettu.

Juhani Rekola kävi 1960-luvulla läpi elämänvaiheen, jota hän kutsui heräämiseksi pimeään. Tuon heräämisen aikana hän myös kehittyi kirjoittajana ja löysi oman tyylinsä. Aiheet ovat tuttua Rekolaa: ne löytyvät kirjallisuuden ja taiteen, uskon ja epäuskon, toivon ja epätoivon maastoista. Herääminen pimeään -kokoelman tekstit esittelevät Rekolasta myös uusia puolia kuten rempseän humoristin ja varhaisten ruotsinsuomalaisten vaiheista kiinnostuneen historioitsijan.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Juhani Rekola
Formaatti n. 300 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2016 Kirjapaja
Copyright 2019