Värillä on väliä - värien symboliikkaa ja merkityksiä

26,00 € OVH: 28,90 €
Tilattavissa
SKU
9789525957365
Väreihin liittyy valtava määrä symboliikkaa ja merkityksiä. Osa niistä on yleisesti tunnettuja, osa kulttuurisidonnaisia ja osa puhtaasti mieltymyksiä. Minkälaisia merkityksiä väreihin on eri aikoina liitetty ja minkälaisia viestejä niden avulla on pyritty ja pyritään välittämäään?
Simo Ylikarjula paneutuu värien kieleen ja merkityksiin eri aikoina ja erilaisissa kulttuureissa kirjassaan Värillä on väliä - Värien symboliikkaa ja merkityksiä. Saman värin merkitykset voivat olla täysin vastakkaisia kulttuurista ja aikakaudesta riippuen. Esimerkiksi valkoinen väri liitetään kontekstista riippuen sekä kuolemaan että elämään ja iloon.

Väreihin liittyy valtava määrä symboliikkaa ja merkityksiä. Osa niistä on yleisesti tunnettuja, osa kulttuurisidonnaisia ja osa puhtaasti mieltymyksiä. Värejä käytetään lukuisissa eri tilanteissa ja tapahtumissa kuvaamaan yleisesti hyväksyttyjä viestejä ja merkityksiä.

Värillä on väliä tarkastelee värien maailmaa monista eri näkökulmista, mm. historiallisesta, uskonnollisesta, kulttuurisesta ja estetiikan näkökulmasta. Kirjan äärellä lukija voi pohtia värien vaikutuksia myös omassa elämässään ja ympäristössään.


Simo Ylikarjula on Helsingissä asuva, eläkkeellä oleva teologian tohtori ja tietokirjailija.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Ylikarjula Simo
Formaatti sid. 160 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 Katharos
Copyright 2019