Onneksi en enää ole nuori

27,20 € OVH: 30,20 €
Tilattavissa
SKU
9789522473042
Riikka Juvonen pohtii naisen ikääntymistä avarakatseisesti ja lämpimästi kotona ja matkoilla.

Riikka Juvosen kirja Onneksi en ole enää nuori rohkaisee rakastamaan vanhenemista. Eletty elämä on ansio, ei menetys.

Ikäkausi viidenkymmenen ja kuudenkymmenen vuoden välimaastossa on eräänlainen uusi murrosikä. Muutoksia tapahtuu sekä mielessä, että kehossa. Maailma ympärilläkään ei ole enää ennallaan.

Terveyskeskuksessa lääkärit ovat omien lasten ikäisiä ja torikauppiaat rouvittelevat. Toimistovirkailijat, poliitikot, liikemiehet, asiantuntijat ja kollegat ovat yllättäen paljon nuorempia kuin sinä itse.

Parhaimmillaan vanheneminen on mahdollisuus riisuutua rooleista ja tulla siksi, miksi on alun perin tarkoitettukin. Luopuminen on surullista, mutta se avaa uusia mahdollisuuksia. Elämä ei lopu. Se muuttaa muotoaan.

Riikka Juvonen pohtii naisten ikääntymistä avarakatseisesti ja lämpimästi. Miten monella tavoin me voimmekaan vanheta? Vanhenemisen kokemukset ovat yhteisiä eri maissa, mutta suhtautuminen ikään ei. Jos rakastaa elämää, voi rakastaa myös vanhenemista.


Riikka Juvonen on kuvataiteilija ja kirjailija. Hänet tunnetaan maalauksistaan ja kuvituksistaan sekä monipuolisesta kirjallisesta tuotannostaan.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Juvonen Riikka
Formaatti sid. 133 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2012 Kirjapaja
Copyright 2019