Muistellaan - Luovat menetelmät muistisairaiden tukena

34,20 € OVH: 38,00 €
Tilattavissa
SKU
9789524515887

Muistellaan-kirjassa esitetään elämänkaarimalliin perustuva luovan muistelutyön ohjelma, joka sisältää käytännönläheisiä ja arjessa helposti toteutettavia harjoitteita.

Muistellaan-kirjassa esitetään elämänkaarimalliin perustuva luovan muistelutyön ohjelma, joka sisältää käytännönläheisiä ja arjessa helposti toteutettavia harjoitteita.


Kun ihminen sairastuu muistisairauteen, arjesta tulee helposti päivästä toiseen selviytymistä. Tarvitaan hoitokeinoja, jotka tuottavat iloa ja elämyksiä. Aistivirikkeet ovat tärkeässä asemassa muistojen herättelijöinä: esineet, valokuvat, hajut ja maut, musiikki ja tanssi. Stimuloiva materiaali voi olla ihan mitä tahansa, mikä herättää tunteita ja muistoja. Muistellaan-kirjassa esitetään myös konkreettisia työskentelytapoja muistojen työstämiseksi.


Luova muistelutyö on kulttuurinen täsmälääke, joka ehkäisee muistisairaan passivoitumista ja auttaa häntä säilyttämään omanarvontuntoaan. Luovassa muistelutyössä keskitytään muistisairaan voimavaroihin, vahvuuksiin ja parhaiten mielessä säilyneisiin muistoihin. Ohjelma pohjautuu kansainvälisiin luovan muistelutyön hankkeisiin, joissa Suomi on ollut mukana.

Muistellaan-kirjassa esitellyt, vuorovaikutusta rikastavat välineet helpottavat niin ammattilaisten työskentelyä kuin omaishoitajien jaksamista. Muistellaan-kirja sopii kaikille muistiterveydestä huolehtiville. Teoksen ideoita ja harjoitteita voidaan soveltaa niin työssä muistisairaiden parissa kuin kotioloissakin.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Leonie Hohenthal-Antin
Formaatti nid. 223 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2013 PS-Kustannus
Copyright 2019