Katso minuun pienehen - Lapsuusmuistoja 50-luvulta

25,90 € OVH: 29,00 €
Tilattavissa
SKU
9789518888393

Hersyvä muistelmateos köyhän lapsiperheen arjesta ja juhlasta vuosina 1949-1959. Kirja kertoo ennen kaikkea opinhaluisesta pienestä tytöstä, joka ei halua mitään sen hartaammin kuin kouluun, vaikka pyhäkouluun.

Kirja Mailis Janatuisen kymmenestä ensimmäisestä elinvuodesta (1949-59). Kuinka moni meistä muistaa, missä kuuli vierasta kieltä ensimmäisen kerran, milloin näki ensimmäisen muovipussinsa ja lentokoneensa? 

Yläsavolaisen pikkukylän tapahtumat 1950-luvulla kuuluvat kuin toiselle planeetalle, niin paljon on maailma muuttunut viimeisten 60 vuoden aikana. Kirjan alkaessa Suomi oli kehitysmaa. Sodan päättymisestä ja Janatuisten toisesta evakkotaipaleesta oli kulunut vasta viisi vuotta. 50-luvun alkupuolella radion hankkiminen oli suuri tapaus, ja lapset saivat juoda limsaa vain kerran vuodessa - kun seurakunta tarjosi sitä heille pyhäkoulun kesäjuhlilla.

Mailis Janatuinen kuvaa hersyvästi köyhän lapsiperheen arkea ja juhlaa, sen iloja ja suruja. 
Katso minuun pienehen on ennen kaikkea kirja opinhaluisesta pienestä tytöstä, joka ei halua mitään sen hartaammin kuin päästä kouluun. Mihin hyvänsä kouluun, vaikka pyhäkouluun!

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Mailis Janatuinen
Formaatti Sid. 230s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2020 Perussanoma
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019