Nälkäinen lohikäärme, Kiinan marssi maa

30,15 €
Tilattavissa
SKU
9789522470478
Mikä on Kiinan merkitys nyt ja tulevaisuudessa?
Kiina – maailman suunnannäyttäjä? Kiinalainen yhteiskunta on kokenut suuria muutoksia viime vuosikymmeninä. Maan taloudellinen ja poliittinen vaikutusvalta kasvaa kovaa vauhtia. Kuva sumuisella joella hiljakseen soutavasta miehestä tai teetupien kiireettömistä majiangin pelaajista on vaihtunut kaupunkihulinaan. Kiinan talouskasvu on ollut huimaa, ja vaurastumisen myötä maan on odotettu avautuvan poliittisesti. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, vaikka yhä useampi kiinalainen matkustaa, työskentelee tai opiskelee ulkomailla. Kiina pitää kiinni yksipuoluejärjestelmästään ja puolueen vallasta. Myös kansallismielisyys nostaa maassa päätään.
Petri Saraste ja Frank-René Lehberger pohtivat, millainen on nykypäivän Kiina ja mikä on maan tulevaisuus. Näkyykö taloudelliselle kasvulle rajoja? Voiko Kiina pelastaa maailmantalouden? Moni on ennustanut Kiinan mahdin luhistumista. Maan kehityksessä onkin piirteitä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa johtaa yhteiskunnan hajoamiseen. Kiina tarvitsee muuta maailmaa ja muu maailma Kiinaa. Suomenkin suuryrityksistä esimerkiksi Metso, Nokia ja Kone ovat menestyneet Kiinassa, ja pienempienkään joukossa tuskin on pian yritystä, jolla ei olisi jotakin kanssakäymistä Kiinan tai kiinalaisten kanssa.


Petri Saraste on MTV3:n Aasian-kirjeenvaihtaja. Frank-René Lehberger on politiikantutkija, sinologi, kirjailija ja kääntäjä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Saraste Petri, Lehberger Frank-René
Formaatti sid. 200s
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Kirjapaja
Copyright 2019