Jerusalemin uskontunnustus

7,00 € OVH: 19,00 €
Varastossa
SKU
9789518886771
Kokoelma esitelmiä, joita kirkkoisä Kyrillos piti pääsiäisyönä kastettaville kasteoppilaille.

Jerusalemin uskontunnustus on kokoelma kirkkoisä Kyrilloksen katekeeseja eli esitelmiä, joita hän piti pääsiäisyönä kastettaville kasteoppilaille.

Kirkkoisä Kyrillos toimi Jerusalemin piispana vuosina 348-386, jolloin kaupungista tuli kristityn maailman pyhiinvaelluskohde. Pyhän Haudan Kirkon ympärille kasvoi yhteisö, jonka rikas jumalanpalveluselämä huipentui vuosittain pääsiäisenviettoon. Kyrillos on kirkon historian ensimmäisiä merkittäviä jumalanpalvelusliturgian kehittäjiä. Esimerkiksi palmusunnuntai, kiirastorstai ja pitkäperjantai tulivat kirkkovuoden kohokohdiksi todennäköisesti hänen vaikutuksestaan. Sikäli kuin tiedetään, Kyrillos oli myös ensimmäinen, joka valikoi ja järjesti raamatuntekstejä luettavaksi kirkkovuoden eri ajankohtina.

Kirja koostuu vahvasti Raamattuun perustuvista ja erityisesti uskontunnustusta selventävistä esitelmistä. Ne piirtävät mielenkiintoisen kuvan siitä, kuinka kristillistä uskoa opetettiin vasta-alkajille juuri niinä vuosikymmeninä, jolloin kristinuskosta tuli Rooman valtakunnasta virallinen. Opetuksessaan Kyrillos hyödyntää pedagogisen taitavasti myös Jerusalemin pyhiä paikkoja.

Esikatekeesi sekä kaikki 18 kastekatekeesia ilmestyvät nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. Jerusalemin uskontunnustus -kirjan katekeesit kreikkalaisesta alkutekstistä kääntänyt isä Johannes Seppälä on Ruotsissa asuva suomalainen ortodoksinen pappi, kirjailija ja kääntäjä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Kirkkoisä Kyrillos
Formaatti nid. 327
Julkaisuvuosi, julkaisija 2013 Perussanoma
Copyright 2019