• 020 754 2350

Jeesus - Tätä on kristinusko

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Auvinen Ville
Julkaisuvuosi, julkaisija 2011 Perussanoma
Formaatti sid. 150 s.

Jeesus - Tätä on kristinusko

Mitä tiedämme Jeesuksesta Raamatun ja historiankirjoituksen valossa? Kuka hän oli ja mitä hän opetti? Entä miksi Jeesus-liike ei jäänyt vain yhdeksi juutalaiseksi lahkoksi muiden joukossa? Mitä varhaiset kristityt, jotka eivät olleet itse nähneet ja kuulleet Jeesusta, tiesivät hänestä ja hänen elämästään?
TAI
4,50 €

OVH: 17.00 €

Tuotenumero: 9789518885699

Saatavuus: Varastossa


Jeesus oli Galilean juutalainen, joka jo omana aikanaan aiheutti liikehdintää. Toiset liittyivät häneen, toiset taas vihasivat häntä. Miksi? Minkälainen oli se Jumalan valtakunta, jota Jeesus opetti ja johon hän kutsui ihmisiä sisälle? Miksi maalaisopettaja, joka ei pyrkinyt nostattamaan aseellista vallankumousta, teloitettiin pahimmille rikollisille tarkoitetulla tavalla?

Jeesuksen kuoleman jälkeen syntynyt kristillinen seurakunta, joka uskoi hänen nousseen kuolleista, levisi pian juutalaisten keskuudesta koko kreikkalaiseen ja roomalaiseen maailmaan. Miksi Jeesus-liike ei jäänyt vain yhdeksi juutalaiseksi lahkoksi muiden joukossa? Mitä varhaiset kristityt, jotka eivät olleet itse nähneet ja kuulleet Jeesusta, tiesivät hänestä ja hänen elämästään?

Ville Auvinen on Uuden testamentin eksegetiikan tohtori, joka on tutkinut mm. historian Jeesusta, varhaisjuutalaisuuden opetusta rukouksesta sekä varhaiskristittyjen Vanhan testamentin tulkintaa ja käyttöä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä