Ikoneja kansalle - Venäläisiä painokuvaikoneja suomalaisista kokoelmista

40,50 € OVH: 45,00 €
Varastossa
SKU
9789525652154
Piispa Arsenin kirja Ikoneja kansalle on kattava perusteos harvoin julkaistuista painokuvaikoneista.
Piispa Arsenin kirja Ikoneja kansalle on kattava perusteos harvoin julkaistuista painokuvaikoneista.


Painokuvaikoneja valmistettiin keskiajalta lähtien evankeliumi- ja hengellisten kirjojen kuvitukseksi. 1800-luvun loppupuolella ikonien kysyntä kasvoi voimakkaasti ja niitä alettiin valmistaa monivärilitografiamenetelmällä paperille ja metallille. Painokuvaikonit tekivät mahdolliseksi ikonien tulon köyhimpienkin koteihin. Koska kuvien painosmäärät olivat suuret ja hinnat sen vuoksi alhaiset, on painokuvaikoneja väheksytty ja hävitetty.


Ikoneja kansalle -teos on ensimmäinen julkaisu, joka esittelee painokuvaikonien mielenkiintoista historiaa ja valmistustapoja sekä aiheiden laajaa kirjoa. Kirjaa kuvittavat teokset kattavat keskeisen, ennen vallankumousta Venäjällä myynnissä olleen, aiheiston: Kristus- ja Jumalanäiti-ikonit, juhlapäivä- ja viikkoikonit sekä yksittäisten pyhien ikonit. Kuvituksena on yli sata ennen julkaisematonta painokuvaikonia suomalaisista museo- ja yksityisistä kokoelmista sekä muutamista ortodoksisista seurakunnista.


Teoksen tekstin on laatinut Joensuun Piispa Arseni. Kirja on verraton tietolähde ikonien maailmaa tuntemaan opetteleville, mutta myös aarrearkku ikoneiden kerääjille, tutkijoille ja ikonimaalareille.


Joensuun piispa Arseni (s.1957) on vihitty munkiksi 1985 ja papiksi 1986. Ennen piispan virkaan tuloaan hän toimi Heinävedellä sijaitsevan Valamon luostarin varajohtajana vuosina 1989-2004. Tammikuussa 2005 Arseni vihittiin piispaksi. Hänet tunnetaan taitavana ikonimaalarina. Piispa Arseni on kirjoittanut useita artikkeleita ja kirjoja, mm. Ikonikirja ja Ortodoksinen sanasto.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Piispa Arseni
Formaatti sid. 271 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2008 Maahenki
Copyright 2019