Hyvien tekojen aarre

Lisää kuvia

Hyvien tekojen aarre

Jaanu-Schröder Marjatta
Tuotenumero: 9789526830155

19,90 €

OVH: 22.20 €

Laupeudentöiden tekeminen ei ole vain hyväntekeväisyyttä vaan keskinäisen hyvän jakamista. Yhteinen aarre siitä syntyy siksi, että hyvän jakaminen ei vähennä hyvää vaan lisää sitä.
TAI

Saatavuus: Varastossa


Hyvien tekojen aarretta ei kerätä itselle, omaksi hyödyksi. Hyvien tekojen aarre on tarkoitettu jaettavaksi toisten kanssa ja toisten hyväksi. Aarre on jotain arvokasta, jonka voi löytää yllättäen tai sitä voi etsiä tietoisesti.

Hyviä tekoja tehdään lähimmäisenrakkaudesta toisten hyväksi. Kun teemme hyvää, rakennamme yhteistä maailmaamme paremmaksi. Laupeudentöiden tekeminen ei ole vain hyväntekeväisyyttä, vaan keskinäistä hyvän jakamista. Yhteinen aarre siitä syntyy siksi, että hyvän jakaminen ei vähennä hyvää, vaan lisää sitä.

Lähtökohtana Hyvien tekojen aarre- kirjan pohdinnoissa on katolisen perinteen neljätoista laupeudentyötä, jotka mainitaan Raamatussa: seitsemän ruumiillista ja seitsemän hengellistä. Niissä ei ole oikeastaan mitään ihmeellistä: nälkäisten, janoisten, alastomien, muukalaisten, sairaitten, vankien ja kuolleiden arvokasta kohtaamista, anteeksiantamista, auttamista, neuvomista, opettamista ja rukoilemista. Asioita katsotaan myös muiden uskontojen kuin kristinuskon kannalta.

Toteuttaessaan lähimmäisenrakkautta, ihminen saa hyvää myös itselleen: näkee enemmän, kuulee paremmin, rikastuu henkisesti ja hengellisesti. Maailma aukeaa avarampana ja mielenkiintoisempana kansoineen, kulttuureineen ja uskontoineen, kun sen kohtaa avoimin mielin.

Hyvien tekojen aarre -kirjan kirjoittaja Marjatta Jaanu-Schröder on teol.maist. ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut katolisten oppikirjojen lisäksi katolisuutta ja uskonnonopetusta koskevia artikkeleita useisiin julkaisuihin sekä jaavalaiseen kulttuuriin liittyviä kirjoja.

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Jaanu-Schröder Marjatta
Julkaisuvuosi, julkaisija Amanda Kustannus 2015
Formaatti nid. 189 s.