• 020 754 2350

Harhaanjohtajat - Vahvassa uskossa

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Terho Miettinen, Raija Pelli
Fyysinen koko 215 mm x 155 mm x 20 mm
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Docendo
Saatavuus Uusi painos tulossa toukokuussa
Formaatti sid 247 s.

Harhaanjohtajat - Vahvassa uskossa

Harhaanjohtajat kirjassa käsitellään hengellisiä johtajia, joiden seuraajat ovat kokeneet erilaisia väärinkäytöksiä. Mistä on kyse? Mikä saa ihmiset turvautumaan epäterveiden johtajien apuun? Teoksessa pohditaan kiinnostavasti myös lahkon jälkeistä elämää, itsensä löytämistä ja elämän uudelleen rakentamista.

TAI
29,90 €

OVH: 34.00 €

Tuotenumero: 9789522913487

Saatavuus: Tilattavissa


Yliluonnolliset ihmeparantumiset, kaatumiset ja kuolleista herättämisetovat joissakin uskonnollisissa piireissä arkipäiväisiä ilmiöitä. Mistä oikein on kyse? Mikä saa ihmisen tavoittelemaan ekstaattisia tiloja? Miksi vakavasti sairaat ihmiset turvautuvat ahneisiin huijareihin?

Harhaanjohtajat käyttävät uskon varjolla säälittä seuraajiaan hyväksi. Karismaattisina pidetyt lahkojohtajat venyttävät maallisia lakeja. Lahkojen jäsenet tottelevat kritiikittä pahimmillaan narsistisia ja mielenterveydeltään horjuvia johtajiaan ja alistuvat mielivallan ja hyväksikäytön uhreiksi. Jäsenet luopuvat vapaaehtoisesti itsenäisyydestään ja vapaudestaan. Kollektiivin otteesta irti pääseminen on vaikeaa.

Harhaanjohtajat käsittelee karuja rikoksia vahvauskoisten maailmassa, jossa Jumalan nimi näyttää pesevän puhtaaksi salatuimmatkin synnit. Teoksen toinen kirjoittaja Terho Miettinen onnistui pitkän prosessin jälkeen pääsemään pois ahtaista helluntailaisympyröistä. Tämä kirja on syntynyt osittain tuon prosessin seurauksena.

Teoksen tiedot ja tapaukset on kerätty viranomaislähteistä, henkilöhaastatteluista ja omakohtaisista kokemuksista erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Kirjassa esitellyt psykologian ilmiöt pätevät muissakin kuin uskonnollisissa massaliikkeissä. Teoksessa pohditaan kiinnostavasti lahkon jälkeistä elämää, itsensä löytämistä ja elämän uudelleen rakentamista.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä