Elämä on joukkuepeliä - John Vikström kirkollisena ja yhteiskunnallisena vaikuttajana

Tarjoushinta 12,90 € Norm. hinta 35,50 €
Tilattavissa
SKU
9789522883971
Arkkipiispa emeritus John Vikströmin elämäkerta on paitsi eloisa henkilökuva myös kiinnostava katsaus sekä kirkon sisäiseen keskusteluun ja päätöksentekoon että kirkon ja yhteiskunnan suhteisiin yli neljännesvuosisadan kestäneen arkkipiispakauden aikana.

Kun arkkipiispa John Vikström jäi eläkkeelle 1998, hän oli toiminut piispana 28 vuotta, yli neljännesvuosisadan. Tuona aikana niin Suomi kuin evankelis-luterilainen kirkko oli kokenut monia muutoksia. Kirkossa oli otettu käyttöön uusi virsikirja ja raamatunkäännös, lainsäädäntö oli uudistunut ja ensimmäiset naispapit vihitty virkaan. John Vikström tuli tunnetuksi suunnannäyttäjänä, joka otti aktiivisesti osaa yhteiskunnalliseen ja eettiseen keskusteluun. Hänen pohdintojaan opittiin kuuntelemaan tarkalla korvalla. 

Elämä on joukkuepeliä - John Vikström kirkollisena ja yhteiskunnallisena toimijana keskittyy John Vikströmin julkiseen toimintaan ja availee päätöksenteon taustoja. Samalla esiin nousee myös yksityishenkilö John Vikström tärkeätä harrastusta, jalkapalloa, unohtamatta.

Elämä on joukkuepeliä -kirjan kirjoittaja Gustav Björkstrand on toiminut Porvoon piispana, kulttuuri- ja tiedeministerinä, Åbo Akademin rehtorina ja käytännöllisen teologian professorina.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Gustav Björkstrand
Formaatti Sid. 502s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2016 Kirjapaja
Copyright 2019