CD Musiikkia hartaisiin hetkiin 1

20,00 €
Tilattavissa
SKU
6419368762422

Koskettavaa ja kaunista musiikkia.

Martti Luther on sanonut: "Musiikki on Jumalan lahja. Joka laulaa, ei paljon murehdi. Hän on iloinen ja ajaa murheen laulaen pakoon".

Tämän äänitteen tie on pitkä. Se alkoi jo silloin, kun päätin äänitysajankohdaksi vuoden 2017 kevään -kaksi vuotta sitten. Ohjelmisto ja sovitukset ovat löytäneet muotonsa, kun olen kuunnellut ja seurannut elämää näiden vuosien aikana. Valmistautuessani äänitykseen tulin laulaneeksi virsikirjan läpi. Se jo sinänsä oli opettavainen kokemus, mutta muutenkin näiden laulujen ja virsien laulaminen ja ajatteleminen ajan kanssa on ollut erittäin kasvattavaa.

Kaikki äänitteen laulut ja virret ovat minulle jollain tavalla henkilökohtaisia ja läheisiä. Kaunis musiikki puhuttelee minua ja sitä kuunnellessani tai säveltäessäni en "paljon murehdi". Kun virttä laulaa kerta kerran perään, siitä alkaa tulla tuttava. Se löytää oman paikkansa elämässä. Näin kävi esimerkiksi virrelle "Jeesus, joka lempeänä itkeviä lähestyt"; sitä laulaessa ajattelen aina pientä Vanamo-vauvaa, jonka kuolema tuli lähelle. Virsi on tuonut toivoa siihen, että "nyt hän nukkuu, mutta herää lasten riemuun kirkkaimpaan".  - Jari Linjama

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jari Linjama, Miikka Lehtoaho
Copyright 2019