• 020 754 2350

Arvoituksellinen muusa - Inspiraation lähteillä

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Aino Räty-Hämäläinen
Fyysinen koko 135x205mm
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Kirjapaja
Formaatti sid. 258s

Arvoituksellinen muusa - Inspiraation lähteillä

Oi rakkaus! Mikä taivaallinen innoitus, mikä inferno! Arvoituksellinen muusa johdattaa lukijan taiteen maailmaan, jossa luomisprosessin arvoituksellisuus ja innoittavat voimat kuvataan milloin pyhyyden kosketukseksi, selittämättömäksi tai työnilon kokemukseksi.
TAI
6,50 €

OVH: 33.50 €

Tuotenumero: 9789516079977

Saatavuus: Varastossa


Muusat liitetään luovuuteen, jumalallisuuteen, innoittuneisuuteen ja selittämättömään. Niiden myötävaikutuksella syntyy taiteellinen teos. Kyse ei kuitenkaan ole vain mytologiasta, vaan taiteilijan rakastettuna muusa on myös lihaa ja verta – ihminen, joka läsnäolollaan inspiroi taiteilijaa työssään. Paitsi palvottu ihailun kohde, hän voi olla arjen myötäeläjä ja huolehtiva uhrautuja. Kun laulut ja taulut ovat vaatineet yhä uusia innoittajia, ei draamaa ole taiteilija-avioliitoista puuttunut.
Aino Räty-Hämäläinen liikkuu teoksessaan laaja-alaisesti antiikin ajoista taiteen nykypäivään. Kiehtovat otteet taiteilijoiden elämäkerroista kertovat, miten muusa on sävellyttänyt laulut, siivittänyt sivellintä ja saanut kynän kulkemaan. Ja vaikka työtä innoittaisi intohimoinen rakkaus, taiteilija on luomisen hetkellä usein sangen yksin.
Arvoituksellinen muusa johdattaa lukijan taiteen maailmaan, jossa luomisprosessin arvoituksellisuus ja innoittavat voimat kuvataan milloin pyhyyden kosketukseksi, selittämättömäksi tai työnilon kokemukseksi.
Filosofian tohtori Aino Räty-Hämäläinen on vaikuttanut pitkään suomalaisessa kulttuuri- ja taide-elämässä toimien mm. Yleisradiossa taide- ja kulttuuritoimittajana sekä kulttuurialan johtotehtävissä Espoossa ja Turussa. Eläkkeelle hän siirtyi Helsingin kulttuurijohtajan virasta. Räty-Hämäläisen mottona on ollut: – Luovuutta ei voi siirtää varhais- eikä vanhuuseläkkeelle. Sen hän on todistanut suosittuna kolumnistina ja luennoitsijana sekä julkaisemalla lukuisia kirjoja.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kari Hakala - kiihko ja kutsumus

Kari Hakala - kiihko ja kutsumus

8,00 €
Päivän Salmi

Päivän Salmi

8,50 €
Hyvän yön rukoukset

Hyvän yön rukoukset

8,90 €