• 020 754 2350

Alussa Jumala loi...Luomisusko ja tieteellinen maailmankuva

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Junkkaala Eero
Julkaisuvuosi, julkaisija 2013 Perussanoma
Formaatti nid. 241 s.

Alussa Jumala loi...Luomisusko ja tieteellinen maailmankuva

Loiko Jumala maailman vai onko kyse alkuräjähdyksestä? Tapahtuiko se vuosimiljardeja sitten vai onko maailma vain kuusituhatta vuotta vanha? Tiedemiehillä on oma kantansa, mikä on Raamatun kanta? Miten kestävät ateistien ja kristittyjen argumentit? Entä mihin sijoittuvat kreationistien tai teistisen evoluution kannattajien näkökannat?
TAI
21,60 €

OVH: 24.00 €

Tuotenumero: 9789518886641

Saatavuus: Jälkitoimitustuote


Alussa Jumala loi… on Eero Junkkaalan kiinnostava puheenvuoro luomisuskon ja tieteellisen maailmankuvan välisestä jännitteestä ja yhtymäkohdista. Junkkaala vie lukijan kanssaan tutkimusretkelle Jumalan sanaan ja Jumalan luomakuntaan. Molemmat ovat kirjailijan mukaan Jumalan ilmoitusta ja annettu meidän tutkittavaksemme. Tutkimuksen lähtökohdaksi Junkkaala asettaa niin Raamatun sanan kuin tieteellisen tutkimuksen vakavasti ottamisen:

Teologina pyrin ottamaan Raamatun sanan vakavasti, sillä uskon, että kyseessä on Jumalan ilmoitus. Arkeologina pyrin ottamaan tieteellisen tutkimuksen vakavasti, sillä uskon, että olemme saaneet Jumalalta kyvyn ajatella ja tutkia ja että rehellinen totuuden etsiminen on kaiken tieteen lähtökohta.


Alussa Jumala loi… jakautuu kolmeen päälukuun: Ensimmäinen osio tarkastelee Raamatun luomiskertomuksia ja niiden sanomaa. Toisessa osassa keskitytään luomakunnan ihmeisiin ja Jumalan kädenjäljen paikantamiseen. Kirjan viimeinen osa esittelee tieteellistä tutkimusta ja koostuu suurimmaksi osaksi sekä kristittyjen luonnontieteilijöiden että teologien puheenvuoroista.


Eero Junkkaala on arkeologian alalta väitellyt teologian tohtori, joka on kirjoittanut useita Raamatun historiaa ja arkeologiaa sekä tulkintaa koskevia teoksia.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä