• 020 754 2350

Kiveen hakatut

Lisää kuvia

Kiveen hakatut

Arto Teronen, Jouko Vuolle
Tuotenumero: 9789516079809

31,05 €
Arto Teronen, Jouko Vuolle. Teoksessa muistellaan suomalaisia urheilusankareita ja urheiluvaikuttajia. Tekijät etsivät ihmistä julkisen kuvan takaa. Millaista noiden sankareidemme elämä on ollut ja millaisina heidän läheisensä heidät muistavat? Mikä on totta, mikä tarua?
Vuoden urheilukirja 2009!
TAI

Saatavuus: Varastossa


Mitä on sankaruus ja mitä on olla sankari? Menestyvä urheilija nostetaan Suomessa usein koko kansan omaisuudeksi. Urheilijoilla onkin ollut suuri merkitys kansallisen itsetuntomme nostattajina. Sankarin rooli ei kuitenkaan ole helppo.
Vuoden urheilukirja 2009!
Kiveen hakatut -teoksessa muistellaan suomalaisia urheilusankareita ja urheiluvaikuttajia. Tekijät etsivät ihmistä julkisen kuvan takaa. Millaista noiden sankareidemme elämä on ollut ja millaisina heidän läheisensä heidät muistavat? Mikä on totta, mikä tarua?
Urheilusankareidemme kohtaloissa on monenlaisia tarinoita, menestystä ja pettymyksiä, iloa ja surua. Osalle urheilu-uran jälkeinen elämä ei ottanut onnistuakseen, osa taas ei sitä ehtinyt edes kokea. Kaikille on kuitenkin yhteistä se, että he ovat teoillaan jättäneet jälkensä kansakuntamme mieleen.
Teoksessa esitellyt urheilusankarit ovat Mikko Ala-Leppilampi, Tony Arima, Gunnar Bärlund, Erik von Frenckell, Veikko Hakulinen, Voitto Hellsten, Ludowika Jakobsson, Walter Jakobsson, Kalle Jalkanen, Curt Lincoln, Tauno Luiro, Lauri Pihkala, Jorma Pilkevaara, Jarno Saarinen, Mona-Liisa Strandvall-Pursiainen, Juha Tiainen, Pekka Tiilikainen, Henri Toivonen, Arto Tolsa, Tarmo Uusivirta ja Paavo Yrjölä.
Arto Teronen on tuottajana ja Jouko Vuolle toimittajana Ylen urheilutoimituksessa. He ovat tehneet suosittua Kiveen hakatut -radiosarjaa.
Kiveen hakatut - Urheilusankaruuden jäljillä voitti Urheilugaalassa kategorian Urheilujournalismi.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin johtaman 70-jäsenisen suuren palkintoraadin perustelu palkintojenjakotilaisuudessa kuului seuraavasti:
”Arto Terosen ja Jouko Vuolteen toimittama Kiveen hakatut – Urheilusankaruuden jäljillä niputtaa yhteen 20 suomalaisen urheilusankarin ja urheiluvaikuttajan tarinan kiinnostavalla ja poikkeuksellisella tavalla. Kiveen hakatut on kuin elämäkerta väärinpäin. Kirjaa valitut urheiluelämän kohtalot alkavat kuolemasta, mutta eivät kohdettaan surren vaan kunnioittaen. Kiveen hakatut on alkuaan tehty 40 jakson radiosarjaksi ilman varsinaista käsikirjoitusta. Kirjaa varten Teronen kirjoitti uudestaan puolet eli 20 tarinaa.”
Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Arto Teronen, Jouko Vuolle
Fyysinen koko 160x230mm
Julkaisuvuosi, julkaisija 2009 Kirjapaja
Formaatti sid. 248s